Rectorul Universitatii Petre Andrei din Iasi, una dintre cele mai mari unitati private de invatamant din zona Moldovei, a fost arestat preventiv vineri seara.
In spatele gratiilor au ajuns si fratele sau, fost decan al Facultatii de Stiinte Politice la aceeasi universitate, dar si un lector. Toti sunt suspectati ca ar fi admis un student direct in anul trei de studiu.

Sorin Bocancea, rector al universitatii Petre Andrei din Iasi, a ajuns in spatele gratiilor pentru ca ar fi incercat sa-l ajute pe un colaborator de-al sau, prodecan la Facultatea de Drept. Acesta din urma a fost prins in flagrant in timp ce lua mita, aproape 19 mii de lei, de la un student. Totul pentru a-l admite direct in anul al treilea.

In plus, procurorii anticoruptie spun ca Sorin Bocancea ar fi determinat si alte cadre didactice sa modifice date care apar in catalogul anului intai. Avocatul si colegii ii iau insa apararea.

Sandra Gradinaru, avocata rectorului: “Din punctul nostru de vedere pentru domnii profesori care sunt acuzati de favorizarea infaptuitorului si fals in inscrisuri oficiale nu sunt intrunite conditiile cerute de lege.”

 

Sursa: Stirile ProTV

5 Comentarii

Lasa-ne un mesaj