Tribunalul Iasi a micsorat cu doi ani pedeapsa aplicata taximetristului Antonio Gabriel Hustea pentru comiterea infractiunii de viol • Pedeapsa data ieri de Tribunal este definitiva, urmand ca in scurt timp taximetristul sa fie bagat in spatele gratiilor • Pe numele lui Antonio Gabriel Hustea au fost dovedite doua violuri: unul comis in anul 2004, impotriva unei studente de la Medicina, si unul comis in 2007, impotriva unei studente de la Universitatea Al. I. Cuza

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Antonio Gabriel Hustea, de 43 ani, la executarea unei pedepse de cinci ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de viol. Initial, Judecatoria Iasi il condamnase la sapte ani de inchisoare. Pedeapsa data ieri de Tribunal este definitiva, urmand ca in scurt timp taximetristul sa fie bagat in spatele gratiilor. “Instanta a pronuntat o hotarare legala si in conformitate cu principiile morale. Desi inculpatul nu a recunoscut savarsirea infractiunii amintite, negand chiar si faptul ca in seara respectiva ar fi desfasurat activitatea de taximetrie, acest aspect nu poate conduce la o alta concluzie decat cea retinuta de prima instanta. Simpla negare de catre inculpat a infractiunii retinute in sarcina sa nu poate produce efecte juridice in ceea ce priveste vinovatia, atata vreme cat situatia de fapt a rezultat din toate celelalte probe ale dosarului”, a declarat avocata Sandra Gradinaru, aparatorul studentei violate de taximetrist.

Pana in prezent, pe numele lui Antonio Gabriel Hustea au fost dovedite doua violuri: unul comis in anul 2004, impotriva unei studente de la Medicina, si unul comis in 2007, impotriva unei studente de la Universitatea Al. I. Cuza.

Viol cu prezervativ
Ambele povesti sunt extrem de dureroase. In cazul celui de-al doilea viol dovedit, drama a fost cu atat mai mare cu cat oamenii legii nu i-au dat crezare victimei. In prima faza, in momentul in care a mers la Politie sa reclame ca fost violata, tanara de 19 ani a fost trimisa acasa spunandu-i-se ca este greu de dovedit ceea ce a reclamat. Politistii au refuzat sa recolteze probe, amprente care ar fi putut conduce la aflarea adevarului. Vazand ca politia nu face nimic, fata a inceput singura o ancheta pentru a-l descoperi pe agresor. Timp de jumatate de an l-a cautat zi de zi prin oras, prin parcari, pe trasee si prin statiile de taxi. Politistii nu au ajutat-o cu nimic in aceasta perioada in care ea strangea probe si incerca sa-l gaseasca pe violator. Potrivit anchetatorilor, violul a fost comis pe 15 iunie 2007. Tanara, care atunci avea 19 ani, a petrecut alaturi de colegi si prieteni intr-un club din Iasi, dupa care a plecat catre casa. Colegii au condus-o pana la taxi in jurul orei 1.00. Nimeni nu banuia ce urma sa se petreaca. In momentul in care a ajuns in zona in care tanara trebuia sa coboare, in Nicolina, taximetristul a accelerat, conducand cu peste 100 km/h pana in apropiere de localitatea Mogosesti. Acolo, a parcat langa padure si a obligat-o pe fata sa se dezbrace. A ignorat toate rugamintile si lacrimile acesteia si a trecut la fapte, chiar daca ea era virgina. Mai mult, taximetristul a folosit si prezervativ.

Sursa: BZI

15 Comentarii

Lasa-ne un mesaj